Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miről árulkodnak az erotikus álmaink?

Álomkutatók szerint a nők alvás közben is gazdag lelki életet élnek. Sőt, gyakran merészebb dolgokra vagyunk képesek ilyenkor, mint ha ébren vagyunk. Szégyenkezni azonban tilos, inkább meg kell tanulnunk értelmezni őket!

A nők fantáziája nemcsak a hétköznapokban, de álomképeikben is megmutatkozik: eleven és érzelmes képeket, történéseket, eseményeket látunk. Sokszor döntögetünk tabukat is: teljesen leigázott vagy netán épp szadista szerepben tűnhetünk fel, hiszen ilyenkor mindent megtehetünk. A pszichológusok azt mondják, hogy az erotikus álmok a lelki egyensúlyt szabályozzák. Éjszakánként dolgozzuk fel az aznapi információkat, és ekkor oldjuk meg problémáinkat, éljük át örömünket, folytatva nappali tevékenységünket. „Az álom mindig arra világít rá, amire az életben általában nem figyelünk oda — állítja Klausbernd Vollmar, német álomkutató és pszichológus. — Különösen igaz ez az erotikus tartalmúakra. Arra buzdítanak, hogy a gyakorlatban is használjuk az ilyenkor megjelenő erotikus képeket. A szexuális utalásokkal teli álmok legtöbbször ugyanis felébresztik vágyainkat, ezáltal pedig a nemi életünkre is jótékony hatással lehetnek, ha nem szégyenkezünk miattuk. Nagy hiba, ha féltékenykedni kezdünk, mikor partnerünk erotikus álmokat lát. Ezek ugyanis csupán átvitt értelmű képek. Teljesen természetesek és egészségesek. Nem feltétlenül a vágyálmaink megtestesülései, inkább a tudatalattink üzenetei." Vollmar doktor szerint csak rajtunk, illetve a saját értelmezésünkön múlik, hogy mit is tekintünk erotikusnak. Fontos tudni, hogy általában pillanatnyi életkörülményeink és érzéseink alakítják őket. 

Viszonyainkat jelképezik

Az éjszakai fantáziálás abban is segít, hogy feldolgozzuk azokat a szexuális problémáinkat és elfojtásainkat, amikről nem szívesen beszélünk, vagy éppen nagyon érzékenyen érintenek bennünket. Például ha feszültté tesz, hogy nincs partnerünk, vagy van, de nem kielégítő az ágyban. Sok álom pont ezért a vágyak beteljesítésére irányul. Minél kevesebb valakinek az életében a szexualitás, annál valószínűbb, hogy eképpen jelenik meg majd a szükséglete. Nemcsak serdülőkorban fedezzük fel szexualitásunkat, később is szükségünk van arra, hogy megértsük nemiségünk pontos működését. Álmainkban olyan gondolatokkal játszhatunk, melyekre kíváncsiak vagyunk, ám nem akarjuk őket a valódi életben kiélni. Legyen az a homoszexualitás vagy a különböző fétisek. És ha például alvás közben a másik nem szerepébe bújunk, akkor jobban megérthetjük azt is, hogyan éli meg párunk a mi szexualitásunkat. Freud szerint még az olyan témák is, amiknek látszólag egyáltalán nincs közük a szexhez, elfojtott vágyainkat jelképezik. A kígyó, a létra, a kés, a lépcső, a gyertya és a toll a férfit, míg a barlang, a doboz, az alagút, vagy a sötét szobák a nőt jelenítik meg. Ugyanakkor vannak olyan szimbólumok, amelyek előzetes tapasztalataink alapján kapcsolódnak össze a szexualitással. Például ha azt a zenét halljuk álmunkban, amit első szeretkezésünkhöz köthetünk. De ugyanígy tekinthetők más tárgyak — víz, ház, erdő — szexuális töltetűnek, ha ilyen emlékeink fűződnek hozzá. 

Az erotikus álom gyakran azt fejezi ki, hogyan viszonyulunk az emberekhez, hogy éljük meg, amit gondolnak rólunk. Ezért az értelmezésüknél az a legfontosabb, hogy ki szerepel benne, és hogy amíg a képsorok peregtek le a szemünk előtt, hogyan éreztük magunkat az illetővel. Nem kell attól sem megijednünk, ha ilyenkor olyasvalakivel szeretkezünk, akivel egyébként soha nem tennénk. Ezek az álmok ugyanis a jelenlegi kapcsolatunkat tükrözik. Ha jól éreztük magunkat vele, az agyunk ilyen módon juttatta kifejezésre, hogy próbáljuk meg ápolni a kapcsolatunkat. Ha viszont kellemetlen az élmény, akkor érdemes távolságot tartanunk tőle. Vannak olyan álmok, amik mást jelentenek mindkét nem számára. Ez abból fakad, hogy az alapvető igényeink és reakcióink teljesen eltérnek. Ha zsúfolt helyen szeretkezik egy férfi, azt jelenti, hogy henceg a sikereivel, míg nálunk arra utal: le kéne küzdenünk belső gátlásainkat. Ha liftben, netán tömegközlekedési eszközön szexelünk, akkor újra átéljük a rosszalkodás izgalmát, vagyis az életben szeretnénk a tilalmakat megszegni és letiporni a társadalmi szabályokat. Ugyanez a kép a másik nemnél arról árulkodik, hogy férfiasságát szeretné bebizonyítani a környezetének. 

A hormonok hatása okozza?

Erotikus álmainkra bizony van egy sokkal racionálisabb magyarázat is: alvás közben a fokozott nemihormon-termelés okozza szexuális töltetű álmainkat. Alvás közben ugyanis az R.E.M.-szakaszban (ebben az időszakban alszunk legmélyebben) megemelkedik az agy energiafelhasználása. Ezért a szervezetünk ekkor keményen dolgozik, hogy az agyat ellássa kellő mennyiségű oxigénnel és vércukorral. Eközben a nemi hormonok termelődése fokozódik, így a nemi szervek szexuális izgalomhoz hasonló állapotba kerülnek, és az álmok ettől állítólag erotikus tartalmúak lehetnek.

A legjellemzőbb szimbólumok 

Férfit jelképező: antenna, léggömb, madár, palack, fegyver, szivar, autó, zsinór, horgászbot, szökőkút, kalap, kulcs, ceruza, kígyó, vonat, esernyő

Nőre utaló: gyümölcs, földgömb, kert, hold, óceán, alagút, bőrönd, váza, virág, domb, ház, templom, gyermek, tó, víz

Hogyan értelmezzük?

Szex egy korábbi kedveseddel:

Ha gyakran álmodod ezt, akkor jellemzően nehezen lépsz túl a dolgaidon. Az előző, többnyire erősen idealizált partner megjelenése a múlt iránti vonzalmat fejezi ki, de nem feltétlenül utal arra, hogy még mindig szerelmes vagy az exedbe. Leginkább annyit jelent, hogy hasonlóságot látsz múlt és jelen között.

Szex a főnököddel:

Szükséged van a titulusban, tekintélyben feletted álló bizalmára és elismerésére. Valószínűleg több hatalmat is szeretnél magadnak. Ha az álom kellemetlen, úgy érzed, hogy a főnököd elnyom téged.

Szex egy idegennel:

Jelentheti azt, hogy partnert keresel, főleg ha az álom kellemes, harmonikus volt. De az is előfordulhat, hogy az idegen a saját lelked ismeretlen oldalát személyesítette meg. Mivel nem ismered álombéli partneredet, kivetítheted rá az összes eltitkolt érzelmedet és vágyadat. Azonban arra is figyelmeztethet, hogy összegabalyodhatsz egy ismerősöddel.

Szex egy ismert sztárral:

Nem magára a hírességre vágysz, hanem bálványod egy-egy olyan tulajdonságára, amelyet szeretnél magadban kifejleszteni.

Erőszakos szex:

Mindig konfliktusra utal. Akár önmagad és a külvilág felé mutatott viselkedésed között is létezhet viszály. De az álom nem jelenti azt, hogy veszélyes lenne az illető rád nézve, inkább arra utal, hogy gyengének érzed magad, s nem tudod kontrollálni viselkedésedet bizonyos helyzetekben, és nehezen irányítod a saját életedet.

Meztelenség:

Olyannak mutatod magad, amilyen valójában vagy. Ha álmodban vadidegenek előtt levetkőzöl, valószínűleg több törődést igényelsz a párodtól, mint amennyit jelenleg megkapsz. Ha viszont jól érezted magad meztelenül, azt jelzi, hogy nyitottabbá kell válnod abban a szituációban, amitől éppen tartasz.

Egzotikus szerető:

Az álom nem azt jelenti, hogy kizárólag színesbőrű partnerrel tudod elképzelni a szexuális boldogságot. Csupán azt, hogy különleges gyengédségre vágysz.

Bővebben a témáról: 

  • Klausbernd Vollmar: Az álomfejtés könyve
  • Gayle Delaney: Az erotikus álmok kézikönyve
  • www.alom.lap.hu

Forrás: MaximaNet


A bejegyzés trackback címe:

https://aktfoto.blog.hu/api/trackback/id/tr693453455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása